Pionien aika

8. heinäkuuta 2017

Pionit kukkivat tänä vuonna hieman myöhemmin, mutta yhtä runsaana kuin viimeksikin ainakin vanha Festiva maxima jaksaa vielä tuottaa runsaasti kukkia.

Ehkä eniten olen odottanut viime syksynä istutettujen kukintaa. Istutin 7 pionia ja niistä 3 kukkii ja yksi juurakko ei selvinnyt talvesta muut ovat voimissaan, mutta kukkivat toivottavasti ensikesänä.

Minulla on 22 eri pioni lajiketta. Olisikohan 3-4 vuotta sitten kun ostin Tokmannilta tosi halpoja ja tosi pieniä juurakoita ne maksoivat vain 3 euroa.

Niistä kukki viime kesänä Shirley Temple ja Sarah Berndhart, tänä vuonna myös Karl Rosenfieldt ja Bolw of beaty kukkivat. Viime syksyn istutuksista kukkii Wladyslava ja Callies memory yksi on vielä piukassa nupussa,mutta se on Garden treasure.


Sarah Bernhardt viime vuonna yksi, nyt kolme kukkaa.Festiva MaksimaKarl RosenfieldtTämän nimeä en tiedä joku ehdotti Sorbetia, mutta se voisi olla myös Mon Jules elie. Tämä oli täällä jo tullessamme eli se on vanha ja nykyään tosi iso ja nyt siinä on ainakin 20 kukkaa. 
Pionien tunnistus on välillä vaikeaa, juuri kun on löytänyt nimen tulee vastaan joku toinen. joka on niin saman näköinen.Shirley temple ensin hento vaaleanpuna sitten valkoinen.
Tämän uskoisin olevan Edulis suberbaWladyslava on viime syksyn istutus ja nyt jo noin monta kukkaa
Kallet ja ShirleytViime syksyn istutus Callies MemoryUskon että tämä on Bolw of beaty,  eikös se niin ole että ensikukinta on aina vähän erilainen kuin seuraavat?


Vielä on pari pionia nupussa. Seuraavassa postauksessa ainakin ruusuja.

Mukavaa viikonvaihdetta kaikille.

T: Armi


8 kommenttia:

 1. Pionien hurmaa!!
  Juurakoilla tosiaan kestää muutama vuosi kotiutua uuteen paikkaansa ja aloittaa kukinta.
  Herttaista heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Onpa upeita pioneja. Kiva kun olet todellinen pionien harrastaja. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Meillä on auennut vasta yksi. Kukkaisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Onpa sinulla paljon eri lajeja ja hienoa kukintaa jo menossa! Pionit ovat ihania ja ah, niin hyvältä tuoksuvia!

  VastaaPoista
 5. Hienot pionit sinulla. Minulla on edessä pionien siirto tässä jossain vaiheessa kun ensin ovat kukkineet. Kasvoivat muutaman vuoden yhdessä reservimaassa kunnes saatiin nyt penkki alustavasti kunnostettua. Halvalla olet ostanut juurakoita, hyvä juttu.

  VastaaPoista
 6. Oih, mitä ihanuuksia.
  Noin paljon, kaikki niin kauniita.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan